• Home
 • Ποιοί είμαστε
 • Νέα
 • Download
 • Επικοινωνια
 • Η νέα εφαρμογή έφτασε! Η ιστορία της εφαρμογής...

  Η ιστορία της καφεμαντείας έχει τις ρίζες της πίσω στο μακρινό παρελθόν και δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει την περιέργεια του ανθρώπου για το τί θα του συμβεί στο μέλλον. Κάποια στιγμή λοιπόν κατέληξε στην Ελλάδα μέσω Ελλήνων απο τη Μικρά Ασία και δειλά - δειλά άρχισε να γεννιέται η ιδέα της διάδοσης των μυστικών του καφέ. Απο στόμα σε στόμα και απο γενιά σε γενιά περνούσαν οι εξηγήσεις των συμβόλων που αφήνει το κατακάθι του καφέ. Η ιστορία ξεκινάει από την αυλή της κυρα-Μαρίας σε ένα χωριουδάκι της Κύμης όπου καθημερινά μαζεύονταν οι κυράδες για να πιούν το καφεδάκι τους με κύριο σκοπό η καλοσυνάτη οικοδέσποινα να ξεδιπλώσει την τέχνη της και να αποκαλύψει τα μελλούμενα. Όταν λοιπόν έρχονται τα καλοκαιρινά μεσημέρια και τα εγγόνια της κυρά-Μαρίας κοιμούνται, υπάρχει ενα ανήσυχο παιδάκι το οποίο ενοχλεί την παρέα της νοικοκυράς. Η κυρά του σπιτιου λοιπόν, μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, προσπαθεί να ηρεμήσει το άτακτο εγγονάκι κρατώντας το κοντά της και εξηγώντας του την τέχνη του καφέ ενώ ταυτόχρονα ολες οι φίλες της μαζεύονται γυρω της ακούγοντας με αγωνία όσα μαρτυρεί το φλιτζάνι... Κάπως έτσι λοιπόν και αφού πέρασαν κάποια χρόνια, η νέα γενιά κατάφερε να 'παντρέψει' τα μυστικά της παράδοσης με την σημερινή τεχνολογία και το αποτελέσμα ειναι αυτή η μοναδική εφαρμογή...

  Posted by Administrator on Fri, 7 Feb 2014
  tags: καφεμαντεία, καφές, τύχη, παράδοση, android, app, coffefortuneteller, coffee fortune

  Ζητείτε χορηγός για την Android εφαρμογή

  Ζητείτε χορηγός για την Android εφαρμογή

  Ζητείτε χορηγός ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη και περαιτέρω εξέλιξη της εφαρμογής.
  Μπορούν να προστεθούν τα γραφικά (logo) και οι πληροφορίες του χορηγού εντός της εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα και στο παρόν site.

  Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

  sponsor wanted

  Posted by Administrator on Thu, 23 Apr 2015
  tags:

  Να σου πω τον καφέ;

  na sou pw

  H Τέχνη της καφεμαντείας.

  Πώς μπορεί ένα φλιτζάνι του καφέ να μας πει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στην προσωπική, κοινωνική ή επαγγελματική μας ζωή, θα ρωτήσουν οι σκεπτικιστές. Αυτή η μέθοδος, ονομαζόμενη καφεμαντεία στα ελληνικά, έχει ασκηθεί για αιώνες και η τελετουργία της ανάγνωσης εξαπλώθηκε στην Ευρώπη στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν έγινε της μόδας στο Παρίσι, από όπου εξαπλώθηκε στην Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Γερμανία. Η συγγραφέας του ανωτέρω βιβλίου, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “ Σοφία “ γράφει ότι το διδάχθηκε από τον παππού της, ο οποίος το έκανε επαγγελματικά. Θεωρία της είναι, ότι το DNA του κάθε ατόμου και ως εκ τούτου η συναισθηματική, ψυχική και σωματική κατάσταση του καθενός επηρεάζει τα σχήματα που θα διαμορφωθούν. Ορισμένες εικόνες θα αποκαλύψουν απλά κάτι που ήδη γνωρίζουμε, συνειδητά ή υποσυνείδητα, ενώ άλλα σύμβολα λέγεται πως προμηνύουν γεγονότα πέρα από τις γνώσεις ή τις προσδοκίες μας.

  Σήμερα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις στα υπολείμματα του καφέ τους και τα μαθήματα για το πώς να το κάνουμε σωστά, έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Άλλωστε η δραματική ελληνική φύση είναι τόσο περίεργη για το παρόν και το μέλλον, ενώ η απόλαυση να κάνουμε τις Κασσάνδρες είναι αυτό που εξασφαλίζει πέρα από την διασκέδαση, την ανάγνωση του καφέ ως μέθοδο πρόβλεψης του μέλλοντος. Το κόλπο είναι να μην το πάρουμε πολύ στα σοβαρά, αλλά και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ότι μερικές φορές είναι ενδεικτικό και για κάτι σημαντικό. Σίγουρα ο καθένας που θα το ψάξει θα ανακαλύψει συχνά μια παράξενη πραγματικότητα.

  Posted by Administrator on Sun, 4 May 2014
  tags:

  Τα σύμβολα και η σημασία τους

  sumbola

  Σύμβολα

  Βέλος: Σύντομα θα πάρετε μια απόφαση! Αν δείχνει προς τα πάνω, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό, ενώ αν δείχνει προς τα κάτω, καλύτερα να έχετε κάποιες επιφυλάξεις.
  Αετός: Επιτυχία, τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν, αλλά πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να συμβεί αυτό.
  Καμπάνα: Καλά νέα και χαρές, ίσως και γάμος.
  Λάμπα ή γράμματα: Αποκαλύψεις! Τα γράμματα σχετίζονται με αρχικά ατόμων ή τόπων.
  Αυτί: Θα ακούσετε κάτι, προσωπικά ή από το τηλέφωνο. Μπορεί να πιστεύετε ό,τι σας λένε χωρίς να το εξετάζετε σε βάθος.
  Αλογο: Γρήγορες εξελίξεις! Μια καινούργια συνεργασία ή ένα ταξίδι.
  Παιδί: Γρήγορες εξελίξεις ή ειδήσεις, ίσως και η πραγματοποίηση ενός δημιουργικού έργου.

  Posted by Administrator on Wed, 2 Apr 2014
  tags:

  Καφές ερμηνεία

  Δαχτυλίδι: Ολοκλήρωση. Αν είναι κοντά στο χείλος του φλιτζανιού, γάμος. Κοντά στο μέσον του, πρόταση γάμου. Κοντά στον πάτο του, μακροχρόνιος αρραβώνας. Ολόκληρος κύκλος, ευτυχισμένος γάμος. Σπασμένος κύκλος ή ένας σταυρός κοντά του, διάλυση αρραβώνα. Δυο δαχτυλίδια δείχνουν σχέδια που πετυχαίνουν.
  Δάχτυλο: Δίνει έμφαση στο σύμβολο που δείχνει.
  Δεκανίκια: Βοήθεια από κάποιο φίλο.
  Δελφίνι: Καλά νέα.

  Posted by Administrator on Fri, 23 May 2014
  tags:  Πόσο τυχεροί είστε σήμερα:

  Ζώδια